Begravningsprogram

Begravningsprogrammet underlättar för gästerna att delta i ceremonin, och blir ofta ett fint minne att ställa i bokhyllan.

Begravningsprogram, som också kallas programblad vid begravning, visar ceremonins ordning. Med andra ord vilken begravningsmusik som kommer spelas, psalmer som ska sjungas osv. Begravningsprogrammet gör helt enkelt att man som gäst lättare kan följa med i ceremonin, och således också bidra med sin närvaro.

Använd egna bilder i begravningsprogrammet

Vi på Wilja hjälper er utforma ett begravningsprogram enligt era önskemål. Ni väljer själva vilket format, färg och form ni önskar. Vill ni, så tar vi gärna fram ett förslag som vi kan utgå ifrån. Ofta blir programmet mer personligt om man använder en eller flera bilder på den avlidne, eller kanske en viss symbol som den avlidne är starkt förknippad med. Se förslag på motiv till programmet nedan.

Att tänka på när du vill göra begravningsprogram

  1. Prata med den präst eller borgerliga officiant som håller i ceremonin och kom överens om begravningsprogrammet ordning.

  2. Det tar ca 3-4 dagar att trycka och få programmen levererade. Så planera in detta i god tid innan.

  3. Gör så ordningen i begravningsprogrammet blir så tydlig som möjligt, så blir det lätt att följa med.

  4. Ange musiktitel och låtskrivare om programmet innehåller musikstycken.

  5. Beställ gärna några extra begravningsprogram om ni är osäkra på hur många som kommer. Tänk på att det kan vara ett fint minne att spara programmet efter begravningen.