Begravningsmusik

Begravningsmusiken väcker ofta minnen till liv. Vårt tips är att våga ta ut svängarna i valet av musik till begravningen, det ger en personlig känsla.

Som anhörig har man själv stor möjlighet att välja musik under begravningen. Det finns egentligen inga begränsningar som avgör vilken begravningsmusik som spelas. De begränsningar som kan komma att uppstå är om officianten, dvs. prästen eller den borgerliga officianten, tycker det är rentav olämpligt. Men det ska ganska mycket till för att få ett nej. Tvärtom, officianten uppmuntrar ofta till att spela begravningsmusik som avspeglar den avlidne och dennes liv.

Välj begravningsmusik som väcker känslor

Vår rekommendation är att våga ta ut svängarna. Börja gärna ceremonin med begravningsmusik som väcker känslorna till liv, kanske den där låten som får tårarna att rinna. Det är inte meningen att en begravning ska vara lätt. Meningen är att ägna omtanke och hantera sorgen. Förslagsvis kan man sedan avsluta ceremonin med lite lättare musik, som lockar fram ett leende. Det blir en fin övergång till den efterföljande minnesstunden, och skapar ett naturligt samtalsämne bland anhöriga.

Populär begravningsmusik hos oss på Wilja

Skapa gärna en egen spotify-lista över den musik ni önskar, så hjälper vår representant vid ceremonin till att spela upp den. Här har vi samlat några av våra favoriter.